The Quotes Book Tag


Здравейте!
Първо искам да се извиня за това, че поднасям заглавието на публикацията на английски език. Не съм особен привърженик на публикации със заглавие написано на латиница, а иначе статията- на кирилица. И все пак в случая се налага да запазя оригиналното заглавие, тъй като бях тагната от блогър, чиито трудове уважавам, а именно Йорданка К . Имаш моите благодарности!

/Тагът е редактиран на: 02.05.2017г./


↫↬↫↬↫↬

1. Отвори книгата, която те въведе в четенето и напиши любимият си цитат от нея или просто първият, който ти хване окото.


,,Човешката слабост и лицемерие заслужават съжаление."
-,,Конникът без глава“, Майн Рид


2. Напиши любимият си цитат/цитати в този момент.

,,Защото когато човек е тук, изпитва усещането, че животът, който е напуснал, продължава постарому. Преди да се родя имах зад себе си безкрайно време. Нескончаемо е времето и след смъртта ми."

-,,Името ми е Червен", Орхан Памук


3. Цитат от любимата ти книга. 

,,Той отвори очи, като мислеше, че ще види как е свършила борбата на французите с артилеристите и искаше да разбере убит ли е, или не червенокосият артилерист, взети ли са, или са спасени топовете. Но не видя нищо. Над него нямаше вече нищо освен небе — високо небе, не ясно, но все пак неизмеримо високо, със сиви облаци, които тихо пълзяха по него. „Колко тихо, спокойно и тържествено, съвсем не тъй, както тичах аз — помисли княз Андрей, — не тъй, както ние тичахме, викахме и се биехме; съвсем не е тъй, както с озлобени и изплашени лица дърпаха един от друг банника французинът и артилеристът — съвсем не тъй пълзят облаците по това високо, безкрайно небе! Но как не съм видял досега това високо небе! И колко съм щастлив, че най-после го опознах. Да! Всичко е без смисъл, всичко е измама освен това безкрайно небе. Няма нищо, нищо освен него. Но дори и него няма, нищо няма освен тишина и успокоение. И слава Богу!" "
- ,,Война и мир", Лев Толстой



4. Цитат на любимият ти автор, който не е нужно да е от някоя книга, даже е препоръчително да не е.


,,Всичко, което наричаме субективен живот, е всъщност нещо съвсем нереално… Както са нереални облаците, отразени в гладкото езеро. Ако езерото се развълнува и отражението изчезне, това не означава, че са изчезнали и самите облаци… Всичко, което се е случило на неговата повърхност, е смърт без значение… 


И все пак трябва да се живее..” 


― Павел Вежинов


5. Отиди до рафтовете и избери книга, която съответства на номера ти в клас, а ако не си ученик - номера на буквата, с която започва името ти. 

,,He тpябвa винaги дa пoкaзвaш вcичкo, кoeтo знaeш.“
-,,Да убиеш присмехулник“, Харпър Ли


6. Любим цитат от края на книга.

,,Имаше едно зеещо пространство между това, което знаеше и това, което се опитваше да вярва, но нищо не можеше да се промени, а ако не можеш да поправиш нещо, трябва да го приемеш."
-,,Планината Броукбек", Ани Пру 



7. Вземи някоя случайна книга и напиши първото цяло изречение, на което се спрат очите ти.

,,Властта доказва собствената си мощ не иначе, а чрез особена злоупотреба, като коронясва някоя глупост с венеца на успеха, с което оскърбява гениалността — единствената сила, която абсолютна власт не може да засегне."
-,,Величие и падение на куртизанките“, Оноре дьо Балзак


8. Цитат от книгата, която четеш сега.


,,Момчил се изправи, отърка коленете си и ме попита:
— Когато смени вярата си, болеше ли те? Кимнах му.
— И мене ме боли. Мъчно се откъсва човек от старото. В наниза има сто пари, а в сърцето на човека — сто мъки. И като ги откъснеш, не искат да потънат, а ти светят и от дъното."
-,,Време разделно", Антон Дончев






9. Направи изречение от заглавия на книги.

Заглавия:  1. ,,Аз преди теб“- Джоджо Мойс
                     2. ,,Ново начало“- Кристен Ашли
                     3. ,,Двор от рози и бодли“-Сара Дж. Маас


С цялото си същество усещах как в сърцето си той поставя мен пред себе си, въпреки бодлите, моята крепост- дворът ми, изпълнен с рози и ухания, той бе успял да съзре мен самата и знаех, че именно това ще бъде първата ни крачка към новото начало...


10. Кой цитат би си сложил/а на чаша или тениска?

,,Съвсем малко трябва, за да унищожиш един човек. Достатъчно е да го убедиш, че не е нужен на никого. "
-,,Железният светилник", Димитър Талев






Надявам се тагът да ви е харесал! Споделете кой е любимият Ви цитат и дали е от любимата Ви книга!


Коментари

  1. Меко казано съм впечатлена!^^ Най-много харесах №7 как си го измислила, страхотно пишеш, това което прочетох, ме остави без думи! Подбрала си прекрасни цитати! Много се радвам, че направи тага и факта, че го промени и добави частичка от себе си, го прави прекрасен! Беше ми изключително интересно, да прочета отговорите ти!^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Искрено се радвам, че ти е харесал. Извъртях малко нещата, но запазих основната идея. И... още веднъж ти благодаря! ^^

      Изтриване
  2. Аз съм пред голяма дилема относно тага ти, понеже харесвам цитатите ти,но не харесвам факта, че си го променила, тъй като аз го създадох. :))

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Всичко е любов! ,,Три метра над небето“ и продължението ,,Искам те“ от Федерико Моча

,,По стъпките на Никола Вапцаров": ...и никога не ще забравя жестокия ти, груб юмрук... (1909-'26г.) #1

Ревю: ,,Шогун“-Джеймс Клавел