Запознай се с мен



Аз съм...



Четяща
Любознателна
Склонна към промени



  

Привет! Казвам се Гергана Васева. На 16 години съм. Този блог за мен е израз на предизвикателство, което си отправям. Промяна. Тук ще споделям своето мнение за различни четива, своите представи, що се отнася до книгите, които чета, съответно и за авторите, които предпочитам. Аз не съм обичайната 16 годишна тийнейджърка. Чета доста различни книги от тези, които четат повечето ми връстници. Опитвам и промени, но основно се придържам към историческите, приключенските, реалистичните и съвсем малко- фентъзи романите. Обожавам българската литература, поезията особено много, а в някои от следващите си опити да пиша, ще спомена какво точно и именно защо го харесвам.
Ще опитам да представя себе си накратко като за целта ще отговоря на няколко основни въпроса.


1. Откога четеш и колко често?

Чета сериозно от 4 години насам. Моята любов към това прекрасно занимание се породи след допира ми до ,,Конникът без глава“ от Майн Рид, когато бях в 5-ти клас. От 4 години насам не оставам без четиво в ръка.

2. Коя е любимата ти книга и защо?
    А кой е любимият ти автор?

Определено има много книги и автори, които са ме впечатлили, но когато трябва да отговоря на тези въпроси първото заглавие, изникващо в съзнанието ми е ,,Война и мир“ от Лев Толстой. Аз съм особено голям почитател на историческия жанр именно заради това толкова вълнуващо и истинско произведение, което завинаги ме въвлече в прекрасния свят на този тип романи.
,,Война и мир“ е любимото ми четиво. Тази книга преобърна мирогледа и представите ми за важността на живота, за битието и небитието, за преходността и значението на всичко. Смисълът и посланията, които Лев Толстой отправя в произведенията си, са особено дълбокомислени, пораждат размисли и осъзнавания, които друг автор не би могъл дори и бегло да представи... Обожавам описанията на Толстой, които са особено силни в този му роман. Обичам тази книга, най-вече заради непреходността на историята и поставените в нея и чрез нея общочовешки проблеми. Самата история  е вечна, заради истините, представени в нея.
ИСТОРИЯТА ЖИВЕЕ ЧРЕЗ ОСЪЗНАЛИЯ Я ЧИТАТЕЛ...


3. Опиши идеалния герой с три думи

Доблестен
Честен
Страстен 


4. Единичен роман или поредица?

Определено си падам повече по единичните романи. И все пак-чета и поредици. Не мога да отхвърля едно от двете. И единичният роман и поредицата имат и имат и силни и слаби страни. Затова... и двете.



„Обич? Какво е обич? — мислеше той. — Обичта пречи на смъртта. Обичта е живот. Всичко, всичко, което разбирам, е само защото обичам. Всичко живее, всичко съществува само защото аз обичам. Всичко се държи само от нея. Обичта е Бог и да умра — значи, аз, една частица обич, да се върна към общия и вечен извор.“
- ,,Война и мир", Лев Толстой


Засега това е от мен. Надявам се в следващите си публикации да успея да разгърна пълния си потенциал и наистина да покажа защо се захващам с това начинание. Стига да получа шанс да го направя и да преборя самата себе си.

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Всичко е любов! ,,Три метра над небето“ и продължението ,,Искам те“ от Федерико Моча

,,По стъпките на Никола Вапцаров": ...и никога не ще забравя жестокия ти, груб юмрук... (1909-'26г.) #1

Ревю: ,,Шогун“-Джеймс Клавел