Прелестта на месец май...

Месец май – това е любимият ми месец и изобщо любимото ми време от годината. Е, обожавам и октомври месец. Та да си продължа мисълта за май. Може би е заради пролетта и цветовете, може би, защото се стъмва по-късно, може би... Не знам. Просто е такъв. И знаех, че ще трябва да отделя специална публикация за май още в самото начало. Но не съм и предполагала, че този така прекрасен месец ще ми донесе толкова емоции и открития.

В тази публикация ще видите всичко, което ме впечатли през изминалите 31 дни. Като започна от прочетените книги, мина през най-прекрасните сериали, които съм гледала някога и невероятната музика, която открих и преоткрих.

Важно:  Подобни обобщения на месеците не съм правила. Не мисля да ми става практика. Тази публикация е предизвикана от желанието ми да споделя какво открих за себе си през този така прекрасен месец. Просто е. Затова и се надявам да внимавате докато четете това, което ще напиша. 
(тайничко се надявам и вие да опитате)


КНИГИ

/поради невъзможност от моя страна в този момент книгата ,,Наградата“ няма да бъде на снимката /

За жалост този месец не беше особено силен откъм количество. Книгите, които прочетох са 4. Що се отнася до качеството... Май ще е по-добре да обобщя и да ви препратя, ако имате желание да узнаете повече за четивата.

1. ,,Храбростта на Самурая“-Жозеп Лопес Ромеро
Това не е четиво, което можеш да отвориш в делник и празник. Това не е история, през която просто можеш да минеш...
Признавам, че останах особено впечатлена от ,,Храбростта на Самурая“. Самата история не се забравя. Не защото е различна, уникална и неповторима. Просто защото е истинска. И защото историята на самурая Кио се оказва част от историята на всеки. НА всеки, но не ЗА всеки. Имайте го предвид.

2. ,,Свят извън времето“-Лари Нивън
Това е книгата, благодарение, на която разбрах, че няма невъзможни неща. Моят първи опит в света на фантастиката. Четиво, което е влудяващо с величините на света, който представя. Нещо огромно и значително.

3. ,,Наградата“-Даниел Стийл
История за добротата въпреки ужаса. Вечната и неугасваща прошка. И живота.
Даниел Стийл, въпреки повторенията, които ме вбесяваха понякога наистина сериозно, а друг път просто ме разсмиваха, ме спечели с тази своя творба. Бих прочела и други книги от авторката. ,,Наградата", въпреки не реалния си сюжет, е някак близка до живота, който водим. Но... Със Стийл винаги ще си имам едно наум- четеш глава, оставяш книгата за час и тогава четеш следващата глава.

4. ,,Малкият принц“-Антоан дьо Сент-Екзюпери
Имах възможността отново да препрочета тази изумителна и просто неповторима книжка. Въпреки обема ѝ смея да твърдя, че съдържа повече смисъл от почти всички останали книги, които съм чела до този момент. Всеки път откривам нещо свое, нещо ново и най-важното-нещо истинско в това прекрасно четиво. Думите са излишни. Просто... Препоръчвам ,,Малкият принц“ от все сърце и знайте едно нещо:
,,Времето, което си изгубил за твоята роза, я прави толкова важна."


СЕРИАЛИ

Това е може би моят голям БУМ! През месец май. Обичам да гледам сериали, но този месец просто беше неописуем. Попаднах на вълшебни, изумителни, затрогващи, интригуващи и незабравими истории, от които станах (е, на единия от сериалите все още съм) част. Те станаха част от мен.

ПРЕПОРЪЧВАМ!!!

The Flash
За сюжета:
Бери Алън е само на 11 години, когато майка му е убита в странен инцидент, а баща му е обвинен погрешно за убийството й. В наши дни той вече е пораснал мъж, работещ като криминалист в полицията. Бери Алън е обикновен човек, с обикновена работа. Вечно бързащ и вечно закъсняващ. Но никога не успява да забрави смъртта на майка си  и години по-късно Алън все още се опитва да разкрие истината за смъртта ѝ.
Докато криминалистът e в работната си лаборатория, в най-прочутата друга подобна лаборатория в града "Star Labs" се провежда експеримент, който не протича по план?! Последва експлозия. В резултат на това Бери изпада в кома за 9 месеца, а когато се събужда, открива, че животът му е променен завинаги.

The Flash е сериал, който гледам от април месец насам. И въпреки че повечето от дотук излезлите епизоди изгледах през април го добавям в май месец. Правя това, защото за мен историята се превърна в нещо ОГРОМНО в началото на май месец. Всички 3 сезона са спиращи дъха и просто изумителни! Признавам-колкото и да обичам да гледам сериали, до този момент ги гледах по-скоро по задължение, а не защото имах особено желание. Това се промени в мига, в който изгледах първите 6 епизода от 1-ви сезон само за 5 часа. 


''Glee'' 
 
За сюжета:
Един от главните герои Уил Шустър, учител по испански език, решава да възобнови предишната слава на гимназията Маккинли в Лима, щата Охайо. Шустър организира клуб, с цел да привлече млади певчески таланти. С цел веселие. Но  първите записали се в клуба са група   тийнейджъри, отритнати, неразбрани и малтретирани от съучениците си. Събралите се са просто ,,прекрасна" картинка. Скоро учителят успява да привлече и други ученици от гимназията. Постепенно членовете на клуба се превръщат в екип и си имат доверие, развиват имунитет срещу стереотипите в училище. И променят. Себе си и света си. Благодарение един на друг.

Glee е сериалът, който направи всичките ми предубеждения на пух и прах. След един определен епизод от The Flash, който беше направен като мюзикъл, аз просто реших, че имам желанието да гледам сериал-мюзикъл. След около две минути търсене в мрежата попаднах на други изпълнения на Грант Гъстин и то точно от сериала Glee. И първото, което чух ми беше напълно достатъчно, за да знам, че това е сериал, който трябва да гледам.Ето го и изпълнението:



МУЗИКА

Сега ще избера пет песни, които са ме впечатлили. Искам да знаете, че това за мен е изключително трудно, тъй като гледайки "Glee" аз създадох в телефона си албум с песни, които общо са с времетраене малко над 2 часа. И всяка една песен е грабнала вниманието и ме е впечатлила изключително много. 

Ще ви предоставя кавърите, тъй като на мен лично те ми харесват повече.
/няма да ги редя по последователност, защото и без това едва решавам кои/

1. "Teenage Dream"

2. "Call Me Maybe"

3. "Perfect"

4. "Live While We're Young"


5. "Somewhere only we know"



↶↷
 Това е любимата ми песен. И да, открих я този месец, но определено... това е песента:

Спойлер! - от "The Flash"


Надявам се публикацията ми да ви е харесала! Наистина. Стига човек да се замисли и да погледне света истински може да види и неговата прелест.

Кои са вашите открития през май месец? 
Бих се радвала да разбера. 

Коментари

  1. По-добре качеството, пред количеството, важно е да четеш за удоволствие и няма значение колко са книгите, ако ти са харесали! Този месец ти пожелавам, да бъде по-успешен!
    И като отговор на въпроса ти; едно от моите открития през месец май, беше книгата "Вестители" на Цветелина Владимирова. И също така новооткрит сериал за мен е "Игра на тронове", наистина страхотен сериал, след като започнах да го гледам, разбрах защо има толкова много фенове, както на книгите, така и на сериала. И едно разочарование през този месец, за мен беше филма "Бензин", филма не ми хареса изобщо, беше много лош вариант на "Бързи и яростни" които филми наистина много харесвам, но определено "Бензин" не успя да ме спечели никак даже.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! ^^
      Много се радвам, че най-после си открила ,,Игра на тронове". Това е сериал, който напълно обгръща съзнанието. Историята-изключително интригуваща. Сериалът е просто УНИКАЛЕН! Благодаря ти и че сподели мнението си за ,,Бензин". Скоро ще то излъчат в театъра ,,Невена Коканова" в моя роден град, а такова нещо не се случва често, и обмислях варианта да отида и да го гледам. Но... Чудя се. Рекламата и въобще тази имитация на сериал като ,,Бързи и яростни" не ми допада особено. :)

      Надявам се и за теб този месец да е по-добър и изпълнен с много повече емоции! ^^

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Всичко е любов! ,,Три метра над небето“ и продължението ,,Искам те“ от Федерико Моча

,,По стъпките на Никола Вапцаров": ...и никога не ще забравя жестокия ти, груб юмрук... (1909-'26г.) #1

Ревю: ,,Шогун“-Джеймс Клавел