Circle Life TAG





Това е таг, който измислихме съвместно с една моя ,,колежка", а именно Йоана от Pice of Life . Йоана, имаш моите най-искрени благодарности за това, че ме направи част от процеса на измисляне. Беше изключително забавно, а резултатът се надявам да бъде оценен от читателите.



КНИГИ

1. Коя е първата книга, която добави към домашната си библиотека?




Това беше моята първа любов след като гледах екранизацията. Така, де... Самата книга е направена по филма Goya’s Ghosts“. В седми клас, след като ми препоръчаха филма, го гледах. Останах очарована от епохата, героите и ужасите, които видях. Месеци по-късно разбрах за книгата. И... просто знаех, че трябва да я имам.





2.  Креативен герой от книга, човек на изкуството.

Освен испанския художник Франсиско Гоя, представен в ,,Призраците на Гоя“?! Ами... Леонардо да Винчи участва като герой в поредицата ,,Орденът на асасините“, във втора, трета и четвърта книга. Също така Алксандър Сергеевич Пушкин, чиято съдба проследява Мария Марич в книгата си ,,Северно сияние“. А в моментът се сещам за Макар Нагулнов от ,,Разораната целина“, който пишеше от време на време по някой и друг стих. Рафе /Рафаил/ Клинче от ,,Железният светилник“...
Има още десетки такива герои, но не ми се ще повече да ви отегчавам.

3.  Любим цитат от не толкова любима книга.




,,Властта доказва собствената си мощ не иначе, а чрез особена злоупотреба, като коронясва някоя глупост с венеца на успеха, с което оскърбява гениалността — единствената сила, която абсолютната власт не може да засегне."






СЕРИАЛИ/ФИЛМИ

1. Екранизация по книга, накарала те да прочетеш самата книга.

Направо започвам да изброявам. Всеки филм/сериал от посочените, както и самите книги, са наистина незабравими. Препоръчвам и книгите, и екранизациите.

BlackBeauty
 ”Goya’s Ghosts” 
”Vanity Fair”
“The Mask of Zorro“ 
“Everything, everything“ /трейлър/
”The Borgias” 
”Game of Thrones” 



! Ако имате въпроси във връзка с книгите, чувствайте се свободни да ги зададете. 


2. Любима саундтрак към филм/сериал.

От сериала “Medici: Masters of Florence:


3. Любим актьор/актриса



Грант Гъстин

Накратко- той е невероятен актьор, чудесен певец и харесвам визията му. Грант Гъстин наистина умее да играе и това проличава във всяка негова роля. Дори и да играе ,,гадняра“-той успява да го направи по такъв начин, че да ме спечели.



МУЗИКА

1. Песен напомняща за книга.

Акапелното изпълнение на песента Old maui на The Dreadnoughts ми напомня за две книги. Първата е ,,Орденъта на асасините: Черният флаг“ от Оливър Боудън, а втората- ,,Наследникът от Калкута“ от Роберт Щилмарк.


2. Група/изпълнител, който ти е повлиял.

Не мисля, че има такъв. Тоест... има, но влиянието му е ограничено. Затова и смятам да не споделям.


3. Любима песен/Любим албум.

Две любими песни. Следя само 2-ма изпълнители и песните не са от тях. Цялата схема е много объркана. Затова и ви предоставям направо песните.

1. От сериала The Flash /,,Светкавицата“/, в изпълнение на Грант Гъстин:


2. Изпълнението е от сериала “Glee“ /,,Клуб веселие“/ на Дарън Крис и Крис Колфър, а песента е “Story of My Life“:


/оригинално изпълнение: One Direction /


! Посочи цитат от книга свързан с музиката.


,,Защото гневът беше за предпочитане пред празнотата; защото гневът и омразата бяха най-дълготрайното гориво в необятния мрак на отчаянието ми. Също като музиката."
- ,,Двор от мъгла и ярост", Сара Дж. Маас



Ще се радвам да разбера мнението ви относно тази публикация. Без значение дали е положително или отрицателно. Е, все пак се надявам тагът да ви е харесал. 

Тагвам: Сю / Queen of Lunae Libri / , Йорданка / All magical things in the books/ , Иван П. / The Bookish Paradise / и Вал /Чело коте книжки/, както и всеки който пожелае да направи тага.




Коментари

  1. Първо, огромно благодаря, че ме тагна! Изключително много ми допадна, и с удоволствие, съвсем скоро ще го направя! Поздравявам ви, за страхотната идея за таг и също така, че сте включили категории освен за книги, но и за музика и филми, което го прави наистина чудесен.
    Много интересни въпроси, и също толкова интересни отговори си посочила. Надявам се, все повече хора да го направят.^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Аз искрено се радвам, че формулировката на тага ти е харесала. Надявам се в най-скоро време да имам удоволствието да прочета отговорите ти! Искрено се радвам, че си изразила мнението си за тази идея. Наистина го ценя, а и тайничко се радвам, че е положително. ^^

      Изтриване
  2. Много ме зарадва това, че са включени и сериали и музика в самия таг, защото това са другите ми две любими хобита.
    Много се зарадвах, като видях сериала "Игра на тронове". Жалко, че трябва да чакаме още толкова време, аз вече загубих търпение! :D
    Много благодаря за тага, ще се постарая в най-скоро време да го направя!
    Поздравления за страхотния пост и идея за таг! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Радвам се, че хобитата съвпадат и се надявам да не те затрудни особено. Чакам с огромно нетърпение да прочета отговорите ти.
      За ,,Игра на тронове". Всички споделяме една и съща участ! Ужасно е, особено с това отлагане, дето го направиха. Но искрено вярвам, че сезонът ще си струва. :)

      Изтриване
  3. Тагът е наистина много интересен, отговорите ти - също. Много ти благодаря, че ме тагна, вече започнах да отговарям на въпросите. :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Всичко е любов! ,,Три метра над небето“ и продължението ,,Искам те“ от Федерико Моча

,,По стъпките на Никола Вапцаров": ...и никога не ще забравя жестокия ти, груб юмрук... (1909-'26г.) #1

Ревю: ,,Шогун“-Джеймс Клавел