Съвремието. Творението. Аз-ът: WE MATTER: Книгата

    WE MATTER: Книгата

Съставители: Елвира Димитрова и Симона Александрова, 2023

Сдружение ,,Платформа за обучение и младежко развитие", 2023

Гергана Вълчева, дизайнер на корицата, 2023

    

    Пея за цветя покълнали - 

    гоня тъжните слова.

    Да бъда жива кукла е съдба по избор - 

    да бъда есен е призвание за самота.

    - из ,,Призванието на есента", Виктория Генчева    

      

    ,,Хайде малко да говорим за история", за онази история, за която не си даваме сметка. Човек не може да знае абсолютно всичко, но пък може да се опита да погледне нещата, които са точно пред него. С настоящата публикация ще се опитам да сложа пред полезрението ви един сбор от много малки истории, част от онази толкова прясна история, която наричаме съвремие. Но за целта ще трябва да се върна назад във времето.

    На родна почва преди около 4 години се появява една малка искра. Тази искра е един проект, целящ да даде глас на онези, които имат какво да кажат, но не разполагат с необходимия ресурс. Списанието WE MATTER е платформата, от която много младежи в България от различни възрасти и области в цялата страна имат нужда. Платформата осигурява възможност за свободно изразяване на идеи по различни теми и проблеми, които смятат, че вълнуват съвременния свят.

    Сдружение „Платформа за обучение и младежко развитие“ има за основна цел да покаже на младежите колко важни са всъщност, като им помогне да повярват в себе си, в силата на гласа и на действията си. Това е нашата мисия и нашата причина да съществуваме. Ние вярваме, че всеки един човек е важен и заслужава да бъде чут. Искаме да покажем на младежите, че не са сами, че има кой да им помогне в множество сфери от живота им и че имат силата да създадат живота, за който мечтаят.

- из We Matter Digital Magazine

    Повече за проекта, неговите цели, осъществени проекти и екип можете да разберете в линковете, които са посочени най-отдолу. 

    


       Ако ви помоля да си представите красиво момиче, в съзнанието на повечето от вас ще изникне жена с красиви очи или пищно тяло, с примамливи устни или заразяваща усмивка. Ще притежава нещо, което, извън цялостния ѝ образ, ще бъде все така докосващо сетивата.

    Тя не притежаваше нищо от това...

- из ,,Призрачна красота", Джоана Дахабре    

    В началото на 2023 г., благодарение на усърдните усилия и непоклатима воля на участниците в проекта WE MATTER беше осъществена следващата стъпка напред. На 12.02.2023 г. се проведе официално представяне на WE MATTER: Книгата. 

    Изданието представлява антология със събрани произведения, том 1. В този сборник са побрани общо 33 гласа. Едни в проза, други - в лирически размер, всеки един от тези гласове има какво да каже. Те успяват по един естествен начин да се преплетат един в друг, в една вълна, която бучи и не стихва. Книгата дава израз на търсенията на 33-ма млади души, които се опитват да си обяснят живота. 

    Платформата ми не позволява да дам гласност на всички, а просто да открехна вратата, през която вие да влезете в света им. За един кратък миг. Надявам се да ви е дал надежда.

    Колко е хубава тази сутрин! Красива е, въпреки че все още се развиделява. Това е, може би, най-интересното време от денонощието. Тогава ние, хората таим някаква недажда за предстоящия ден. Така е и при мен.

    Моята надежда беше такава - за прегръдка. Но не просто прегръдка, а нежно докосване, сливане на две познати тела... Каква надежда, нали? Не чета, а надежда, защото мечтите се осъществяват, когато се бориш за тях...

- из ,,Мълчание", Иван Иванов

    

    Антологията със събрани произведения, том 1, е създадена от We Matter Digital Magazine, проект на Сдружение ,,Платформа за обучение и младежко развитие". Повече информация за дейността на WE MATTER можете да откриете в долупосочените източници.

        Уеб страница на We Matter Digital Magazine

        Facebook на We Matter Digital Magazine

        Instagram на We Matter Digital Magazine

Коментари

Популярни публикации от този блог

Всичко е любов! ,,Три метра над небето“ и продължението ,,Искам те“ от Федерико Моча

,,По стъпките на Никола Вапцаров": ...и никога не ще забравя жестокия ти, груб юмрук... (1909-'26г.) #1

Ревю: ,,Шогун“-Джеймс Клавел