Which Classic Female Author Are You Tag/Коя класическа авторка си?




Привет, четящи!
Преди всичко бих искала да благодаря на Stiliana Chaneva  от stelomax`s BOOKS , която ме отбеляза. Предполагам е явно, че когато блогърът не знае какво друго да направи, пише тагове. ,,По-добре от нищо“ бях чела някъде. Е, предполагам, че е така. Аз лично съм подготвила няколко идеи за публикации, които смятам да реализирам с течение на времето. Да, изискват наблюдение. А това пък-време...

А сега да ви представя настоящата си публикация. Този таг е формулиран като тест. Асимилирайки отговорите, които давам на зададените въпроси, като резултат от тага ще разберем коя класическа авторка съм. Надявам се да се получи  и най-важното- четенето да ви бъде приятно. 

⇘⇙


1. С какво пишеш?



а) химикал
б) пишеща машина
в) лаптоп
г) молив
д) перо

е) цветни химикали



Разбира се, използвам най-удобния вариант. Най-често пиша на компютър. Удобно е не само имайки предвид стойката на седене, в която ми позволява да застана и клавиатурата, която е подвижна, а и възможността да изтрия незабавно допусната грешка без последици.


2. Опиши се с една дума.



а) студен
б) фокусиран
в) динамичен
г) по-добър от останалите
д) остроумен
е) безупречен




Определено се определям като фокусирана. Това ми качество понякога дори излиза извън нормалното. Все още не мога да кажа дали за добро или за лошо.


3. Избери си емотикон.




Избирам 100, може би защото само този емотикон ми се вижда нормален.


4. Избери си жанр, който би унищожил.


Уточнение: Тъй като идеята на самия таг на мен ми е ясна като в мъгла се придържам към образеца. Затова и самите жанрове ще бъдат посочени на английски език.


a) vimpire fantasies
b) bro novels
c) pick up artist books
d) dinosaur sex novels
e) celeb memoirs
f) odd political books

Бих унищожила всички до един. Не само, защото ги виждам като крайно дразнещи съзнанието, но и защото са частично ненужни (лично мнение, както и всичко останало). Тъй като се изисква, все пак ще избера един. Определено dinosaur sex novels. Защото  само мисълта за подобно... ,,творчество“ ме отвращава.


5. Къде четеш?

а) празна библиотека
б) спалнята ми
в) парк
г) самолет (по време на полет)
д) метро
е) буквално навсякъде

Въпросът по-скоро трябва да е къде не-чета. Ами все пак съм особено запален читател. Бих могла да се кача на върха на някоя сграда и стига да има пейка, да си чета безпроблемно.


6. Избери си филм.

а) "Хари Потър и Даровете на смъртта"
б) "Баскетболни дневници"
в) "Когато Хари срещна Сали"
г) "Внедрени в час 2"
д) "Социалната мрежа"
е) "Джанго без окови"

Особено безинтересни предложения... Да, безинтересни. Имайки предвид, че гледам филми от типа на ,,Ана Каренина“, ,,Война и мир“, ,,Призраците на Гоя“, ,,Бързи и яростни“ и сериали като “The Flash, Game of Thrones, Defiance, Medici: Masters of Florence, The Tudors“ и прочие... И все пак определено ще избера филмите за Хари Потър.


7. Петък вечер е, какво правиш?



а) работя до късно
б) пия с приятели
в) планирам пътешествие
г) Netflix маратон
д) чета нов роман
е) танцувам в клуба




Е, до голяма степен зависи от петъка. Но най-често чета книга и пиша домашни, за да си освободя предстоящия уикенд.

➚➘

Резултатът е следният: 

Аз съм американската авторка Тони Маррисон. Не съм чела абсолютно нищо от творчеството си. Още не е дошло времето да се открия. Все още съм жива, на 86 години съм и съм награждавана за романа си ,,Възлюбена" с награда ,,Пулицър" за художествена литература през 1988г. .  По-късно съм  спечелила и Нобелова награда за литература. През 2012 г.  съм получила признание- наградена съм с  Президентския медал на свободата.



Надявам се тагът да ви е допаднал с лекотата си. Аз от своя страна го оставям свободен. Всеки, който го хареса може да го направи. Предоставям ви теста ето ТУК . В очакване на следваща среща с вас съм вече... 

Коментари

  1. Доста подобни отговори дадох и аз, но ми се падна друга авторка, чието име вече забравих. Все пак си дала много точни и хубави обяснения на отговорите си, които абсолютно подкрепям и споделям. Харесах идеята за този пост и определено ми беше интересно да го прочета. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Като цяло тагът ми беше доста странен. самата идея се пречупва в нещо по-особено. Все пак се радвам, че ти е харесал. Като цяло... тагът не е лош. Някак странен е. :)

      Изтриване
  2. Между другото, много силно ти препоръчвам да изгледаш "Баскетболни дневници". Обожавам този филм. Адски силна игра.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Свалям го и още утре сядам да го гледам. Лично на мен не ми се струва моят тип. Е, от време на време се налага да излизам от зоната си на комфорт. :D Благодаря ти за препоръката! :))

      Изтриване
  3. Доста различен таг, но по някакъв начин и интересен. Може би почти на всеки въпрос, отговора ми щеше да е същия като този, който ти си дала, припокриват се. С удоволствие чета всичко което напишеш в блога си и продължавай да публикуваш в него! Много ме радваш с всеки твой пост!^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Искрено се радвам, че предизвиквам емоция с публикациите си. Този таг на мен лично ми беше особено странен, признавам си. Нещо средно между хубавото и лошото. :) Благодаря ти за коментара и по принцип за подкрeпата, която ми оказваш! ^^

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Всичко е любов! ,,Три метра над небето“ и продължението ,,Искам те“ от Федерико Моча

,,По стъпките на Никола Вапцаров": ...и никога не ще забравя жестокия ти, груб юмрук... (1909-'26г.) #1

Ревю: ,,Шогун“-Джеймс Клавел